Мінагропрод гарантує збереження податкових пільг аграріям до 2016 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод гарантує збереження податкових пільг аграріям до 2016 р.

Аграрний ринок
171
Міністерство аграрної політики та продовольства України запевняє в тому, що податкові пільги для аграріїв залишаться незмінні до 2016 року.
“Позиція українського уряду залишається незмінна: 2014 рік – без змін, що стосується 2015 року, то враховуючи, що у нас сьогодні 8 липня, а за українським законодавством, зміни вже не можуть вноситися, до 2016 року податкових змін не варто очікувати”, – сказав міністр агрополітики Ігор Швайка на брифінгу у вівторок.
Він зазначив, що уряд працює над бюджетною резолюцією на 2015 рік і податковими реформами, які можуть бути застосовані з 1 січня 2016 року.
“На сьогодні революційних змін в оподаткуванні, зокрема за спецрежимом оподаткування, ПДВ і фіксованого сільгоспподатку, не передбачається”, – заявив І. Швайка. За його словами, пропозиції з реформування пільгового оподаткування можуть бути озвучені у вересні-жовтні 2014 року.
Як повідомлялося, з 24 червня до 9 липня у Києві працює місія МВФ з першого перегляду програми stand-by для України на SDR10, 976 млрд (близько $ 17,1 млрд), розрахованої на два роки.
На початку травня Фонд перерахував перший транш SDR2,058 млрд (близько $3,2 млрд), з яких SDR1,29 млрд (близько $2 млрд) – уряду на підтримку бюджету.
Однією з умов виділення майбутніх восьми траншів за цією програмою є реформа пільгового оподаткування в аграрному секторі.
МВФ має намір до кінця вересня підготувати пропозиції щодо реформування пільг для аграріїв зі сплати ПДВ.
Спеціальний режим оподаткування передбачає право сільгосппідприємства залишити у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану йому на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати її до бюджету. Аграрні асоціації неодноразово виступали проти скасування пільги з ПДВ, оскільки отримані кошти направляються на розвиток галузі.
За їх оцінками, при скасуванні спецрежиму оподаткування в АПК збитковим стане кожне друге сільгосппідприємство, а скорочення валового обсягу виробництва в галузі становитиме 8-10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас