Дії бойовиків заподіяли залізницям України збитків на 1,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дії бойовиків заподіяли залізницям України збитків на 1,2 млрд грн

Казна та Політика
144
Бойові дії на сході України в травні-червні завдали підприємствам залізничного господарства матеріальний збиток орієнтовно на 1,2 млрд грн через пошкодження мостів і шляхів.
Як повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”), за вказані кошти можна було провести реконструкцію з заміною нових елементів понад 200 км шляху.
Значну частину збитків завдали вибухи залізничних мостів, а саме: через Сіверський Донець перегону Рубіжна – Насвітевіч, міст перегону Машчермет – Шпичкіно, мости парного і непарного шляхів через Сіверський Донець перегону Ямпіль – Сіверськ, шляхопровід на перегоні Оріхівська – Мала Токмачка.
Пошкоджені ділянки шляху сягали від 1,5 м до більш ніж 50 м.
“Відновлювати рух доводилося в небезпечних умовах, однак аварійно-відновлювальні роботи виконувалися в найкоротші терміни. Більшість пошкоджених ділянок для руху відкривали вже через кілька годин”, – зазначає “Укрзалізнциця”.
Крім того, зафіксовано 43 випадки незаконного втручання в роботу підприємств господарства електропостачання. В основному пошкоджені опори ліній контактної мережі і сама контактна мережа, силові трансформатори. Найбільшого впливу внаслідок бойових дій піддалися ділянки Червоний – Лиман, Луганськ, Слов’янськ, Іловайськ. На відновлення обладнання електропостачання знадобляться десятки мільйонів гривень.
“Навіть у надзвичайно складних умовах смертельної небезпеки залізничники цілодобово забезпечують перевізний процес, оперативно проводять аварійно-відновлювальні роботи, вивозять жителів з ​​місць бойових дій”, – підкреслює адміністрація.
Як повідомлялося, від початку бойових дій під час виконання службових обов’язків травмовано шестеро працівників залізничного транспорту, один з них смертельно.
Загалом за шість місяців 2014 року на залізницях України сталося 230 випадків незаконних втручань сторонніх осіб у діяльність залізниць. В результаті було затримано рух 234 потягів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас