Росія повернулася до "зимового часу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія повернулася до "зимового часу"

Світ
1234
Держдума прийняла одразу в другому і третьому, остаточному, читанні законопроект про повернення до зимового часу, а також про встановлення в країні одинадцяти часових зон. За його прийняття висловилися 442 депутати, один проти.
За документом, московський час відповідає третьому часовому поясу в національній шкалі часу. Крім того, ініціатива забороняє переведення годин. Якщо закон буде схвалений Радою Федерації і підписаний президентом, остаточний перехід на зимовий час здійснять в ніч на 26 жовтня 2014 року. Таким чином, поясний час у Росії повернеться на годину назад.
Нові суб’єкти Федерації – республіка Крим та місто федерального значення Севастополь – будуть жити за московським часом.
Закон, що скасовує перехід на зимовий час, введений влітку 2011 року з ініціативи тодішнього президента Дмитра Медведєва. Одночасно в країні було встановлено дев’ять часових поясів замість колишніх одинадцяти. Після набуття чинності закону російський час став випереджати час географічного часового поясу на одну годину, а в деяких регіонах – на два.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас