Кримська влада звинуватила НБУ в дефолті за своїми облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська влада звинуватила НБУ в дефолті за своїми облігаціями

Кредит&Депозит
2786
У кримському уряді стверджують, що Національний банк України перешкоджає Республіці Крим у виплаті боргових зобов’язань.
Міністерство фінансів Республіки Крим готове погасити основну суму боргу перед інвесторами на суму 133 млн грн і виплатити відсотковий дохід за 12-й відсотковий період на суму 4,8 млн грн, однак Національний банк України перешкоджає цьому, заявила кримський віце-прем’єр-міністр Євгенія Бавикіна, коментуючи настання в Криму дефолту.
“Міністерством фінансів Республіки Крим направлено лист до Нацбанку України від 3 квітня 2014 року про надання реєстрів власників облігацій, сформованих станом на 21 березня 2014 року, із зазначенням банківських реквізитів, на які необхідно зарахувати відсотковий дохід для забезпечення виплат за облігаціями внутрішньої позики АРК 2011 року. До теперішнього часу інформація від Нацбанку України не надійшла”, – цитує Бавикіну Управління інформаційної політики кримського уряду.
За словами віце-прем’єра, 12 березня 2014 року в Головному управлінні Державної казначейської служби України в АРК Мінфіном Криму було зареєстровано бюджетне фінансове зобов’язання на суму 4,8 млн грн, на підставі якого було виділено кошти на фінансування, необхідне для виплати відсотків за облігаціями внутрішньої місцевої позики.
“Проте платіжне доручення не було виконано Державною казначейською службою України”, – зазначила Бавикіна.
В управлінні інформполітики нагадали, що відповідно до постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 18 травня 2011 № 377-6/11 “Про здійснення запозичення у формі випуску облігацій внутрішньої позики АРК 2011 року”, а також відповідно до проспекту емісій облігацій внутрішньої місцевої позики ВР АРК на 2011 рік, зареєстрованого в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку України від 14 червня 2011 року, було здійснено запозичення до бюджету розвитку спеціального фонду бюджету АРК на наступних умовах: серія “А” – 133 млн грн, відсоткова ставка 14,5% річних, з погашенням облігацій з 20 по 22 червня 2014 року, з щоквартальною виплатою купонного доходу в 12 відсоткових періодів. Емітентом була ВР АРК. За облігаціями місцевої внутрішньої позики ВР АРК серії “А” з 2011 по 2013 рік був виплачений відсотковий дохід за 10 відсотковими періодами. Касові та фактичні витрати з виплати відсоткового доходу становили 48,795 млн грн.
Невизнана влада Криму не здійснила жодних дій, направлених на виплати за облігаціями, повідомив раніше фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас