Росія проводить найбільші за 25 років навчання сил ППО та авіації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія проводить найбільші за 25 років навчання сил ППО та авіації

Світ
1904
Перші за 25 років двосторонні навчання сил протиповітряної оборони (ППО) і авіації Західного військового округу (ЗВО) проходять 1 липня на північному заході Росії.
Як повідомив представник прес-служби ЗВО, за сценарієм, авіація умовного противника завдала раптового «ракетно-бомбового удару» з трьох напрямків по Санкт-Петербургу і стратегічних об’єктах Ленінградської області.
«Екіпажі ударних літаків ЗВО в кілька прийомів раптово атакують повітряний простір Північного Заходу, їм протистоять розрахунки зенітно-ракетних комплексів С-300 і «Панцир С-1», що несуть безперервне бойове чергування», – повідомив представник округу.
У ході навчань головним завданням для льотного складу є прорив системи ППО «противника» та нанесення умовних ракетно-бомбових ударів по найбільш значущих об’єктах на землі. Водночас підрозділам ППО ЗВО належить виявити всі повітряні цілі і вразити літаки, що загрожують об’єктам в зоні відповідальності.
«Подібні масштабні навчання з протиповітряної оборони проводяться в небі над Північним Заходом Росії вперше за останні 25 років. Їх особливістю є повністю «електронний» характер проведення», – проінформували в ЗВО.
Як наголошується, літаки, що атакують і комплекси ППО, що обороняються, здійснюють «електронні пуски» крилатих і зенітних ракет, а єдина автоматизована система ППО ЗВО в онлайн-режимі оцінює успішність виконання стрільб.
Всього участь у навчаннях ППО ЗВО беруть більш ніж 20 літаків Су-34, МіГ-29СМТ, Су-27, МіГ-31, а також розрахунки сучасних РЛС і комплексів С-300 різної модифікації, які несуть бойове чергування з ППО на північному заході Росії.
«Двосторонні навчання мають плановий характер і триватимуть до кінця тижня», – повідомили в ЗВО.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас