У Єгипті "Брати-мусульмани" скликають "народне повстання" - інтифаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті "Брати-мусульмани" скликають "народне повстання" - інтифаду

Світ
826
Єгипетське ісламістське угруповання «Брати-мусульмани» оголосило про початок «інтифади 3 липня» (народного повстання) і закликала всіх своїх прихильників взяти участь у «дні праведного гніву».
З відповідною заявою виступив «Альянс на підтримку законності», основну частину якої складають члени угруповання «Брати-мусульмани», діяльність якої в Єгипті офіційно заборонена.
«Альянс на підтримку законності» виступає за повернення відстороненого від влади президента Мухаммеда Мурсі.
«З 3 липня ми починаємо акції протесту біля «будинків репресивних суддів», а також голів МВС та оборонного відомств, клубів армії і поліції», – йдеться в оприлюдненій заяві. Альянс закликав своїх прихильників захопити площу Тахрір в центрі Каїра та інші площі столиці з тим, щоб «продовжити свій революційний шлях», пройти маршами від мечетей і заявити про свій «рішучий гнів».
Як заявив міністр внутрішніх справ Єгипту Мухаммед Ібрагім, війна проти угруповання «Брати-мусульмани» буде продовжена доти, «поки коріння терору ні будуть повністю викорчувані із землі єгипетської». «Ці ганебні теракти тільки зміцнять прагнення і волю поліції до знищення терору, який намагається підірвати безпеку єгиптян», – підкреслив він.
Як повідомлялося, 30 червня біля президентського комплексу «Аль-Іттіхад» в столичному кварталі Геліополіс з невеликою різницею в часі було виявлено три вибухових пристрої. Знешкодити вдалося лише одну бомбу, дві спрацювали в момент розмінування. В результаті вибухів загинули двоє експертів-криміналістів – полковник і офіцер поліції, постраждали 13 осіб. Серед поранених є високопоставлені чиновники.
Відповідальність за теракти взяло на себе угрупування «Агнад Маср» (“воїни Єгипту”), яке раніше вже заявляло про свою причетність до вибухів у метро. За деякими даними, до створення цього угрупування причетні «Брати-мусульмани», зокрема, друга людина в цьому угрупованні Хейрат аш-Шатер. Кілька днів тому ця структура заявила про плани організувати теракти в столиці Єгипту, направлені проти силових структур. Однак пізніше, за інформацією ЗМІ, «Агнад Маср» нібито заявила про відмову від своїх планів, побоюючись, що можуть постраждати невинні люди. При цьому, за наявною інформацією, бомби у кварталі Геліополіс були закладені ще більше тижня тому.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас