Транзит російського газу через Україну впав майже на чверть від піку - Словаччина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзит російського газу через Україну впав майже на чверть від піку - Словаччина

Енергетика
1103
Транзит російського природного газу до країн Європейського Союзу через Словаччину, що збільшився в третій декаді червня у зв’язку із зупинкою “Північного потоку”, в останні дні знижується: у вівторок він становить 134,7 млн куб. м, що на 23% менше досягнутого 26 червня піку в 175 млн куб. м.
Як повідомляється в інформації оператора словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream as, проблеми з транзитом як і раніше відсутні: “Станом на 9:00 CET (о 10:00 кв) 1 липня Eustream не зафіксував на компресорній станції “Велкі Капушани” на кордоні з Україною зниження тиску або зменшення обсягів газу, що йдуть зі сходу до Європейського Союзу”.
Нагадаємо, “Газпром” з 9:00 кв понеділка, 16 червня, припинив постачання газу в Україну, продовжуючи постачати його транзитом через українську ГТС до країн Європи. На той момент добові обсяги транзиту становили близько 105 млн куб. м.
З цього дня Eustream почала щоденну публікацію звітів про тиск і обсяги постачань газу на вході в словацьку ГТС, роблячи перерви лише на вихідні. Коли 17 червня на газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” у Полтавській області стався вибух, основною версією якого українська сторона вважає теракт, словацький оператор публікував звіти про транзит кожні дві години, проте кожного разу тиск і обсяги відповідали номінаціям.
Транзит через компресорну станцію “Велкі Капушани” в 2013 році становив в середньому 146,5 млн куб. м на добу, коливаючись у межах від 50,3% до 78,9% від максимальної потужності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас