Майже половина читачів Finance.UA не довіряють банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина читачів Finance.UA не довіряють банкам

Особисті фінанси
415
У рейтингу країн з найнижчим рівнем довіри до банків Україна посідає дев’яту сходинку, бо 61% громадян не довіряє українським банкам. Таку статистику оприлюднив американський Інститут Геллапа у травні цього року. Водночас у прес-службі Національного банку України на початку червня повідомили про зростання вкладів фізичних осіб у національній валюті, що на думку регулятора, свідчить “про позитивні тенденції щодо зміцнення довіри як до банківської системи загалом, так і до національної валюти зокрема”.
Однак, читачі Finance.UA, які взяли участь у опитуванні, не дуже довіряють фінустановам. 46% респондентів на питання “Чи є у вас депозит у банку?” відповіли, що не довіряють банкам заощадження. У 35% опитаних є декілька вкладів у різних банках. Ще 10% мають 1 депозит у тому банку, в якому отримують заробітну плату. 5% також тримають свої кошти у банку, але не в українському. І ще 4% зберігають свої заощадження у золоті.
27_06_14_ukr
Нагадаємо, за перші 4 місяці 2014 р. відбувся значний відплив депозитів населення з банківської системи, що перевищив 80 млрд. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас