Renault-Nissan закрив угоду з придбання контрольного пакету "АвтоВАЗ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault-Nissan закрив угоду з придбання контрольного пакету "АвтоВАЗ"

Фондовий ринок
2019
Угода, яка передала контроль над “АвтоВАЗом” альянсу Renault-Nissan, завершена 18 червня, повідомив президент Renault-Nissan Карлос Гон.
Контроль непрямий – через нідерландську Alliance Rostec Auto BV, спільне підприємство “Ростеха” і Renault-Nissan. Цьому спільному підприємству (СП) належить 74,51% капіталу “АвтоВАЗу” (81,4% звичайних і 47% привілейованих акцій), решта – у вільному обігу.
Така схема встановлення контролю була обговорена угодою між найбільшими акціонерами “АвтоВАЗу”, підписаною в кінці 2012 року. Решта умов угоди також не змінювалися, повідомляє представник альянсу. На сьогодні частка альянсу в СП становить 67,13% (у Renault – 50,1%, у ​​Nissan – 17,03%), у “Ростеха” – 32,87% До створення СП у альянсу (в особі Renault) був блокпакет в “АвтоВАЗі”. Інвестиції у збільшення частки становили $742 млн: гроші витрачені на частковий викуп частки “Ростеха” і всієї частки Troika Dialog Investments Ltd., у якої було 20,53% акцій “АвтоВАЗу”.
Ефективна частка альянсу Renault-Nissan в капіталі “АвтоВАЗу” становить тепер 50,01%, частка “Ростеха” – 24,5%, підрахував аналітик “ВТБ капіталу” Володимир Бєспалов.
Завершення операції і встановлення контролю над “АвтоВАЗом” не змінює стратегії підприємства, вважає Гон.
За його словами, компанія як і раніше буде майданчиком для випуску автомобілів як Lada, так і брендів альянсу, але основне завдання президента “АвтоВАЗу” Бу Андерссона – це зростання продажів і частки на ринку саме Lada, утримання лідерства бренду в країні. При цьому важливо, щоб виробничі потужності були на світовому рівні, додав він.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас