США ввели санкції щодо 5 російських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ввели санкції щодо 5 російських компаній

Світ
2985
П’ять російських компаній і організацій потрапили до переліку неперевірених партнерів.
Влада США внесла п’ять російських компаній і організацій до свого переліку неперевірених партнерів з точки зору експортного контролю, повідомляє видання Federal Register.
До списку потрапили Фрязінська філія Інституту радіотехніки й електроніки Російської Академії наук (ФІРЕ РАН), яка займається створенням приладів для космічних досліджень, радіофізичних приладів, засобів для бездротового зв’язку і захисту інформації.
В американському списку також значиться ТОВ Нуклін, яке займається поставками в Росію машинобудівного, енергетичного та електротехнічного обладнання виробництва країн ЄС і США. У кандидати на жорсткість експортного режиму потрапила компанія Ампік, яка займається поставками насосів і промислового устаткування.
Також у списку значаться ВАТ Воєнтелеком, Академія безпеки бізнесу, ТОВ Насоси Ампік.
Рішення про занесення російських компаній до контрольного списку прийнято профільним підрозділом Мінторгу США – Бюро промисловості та безпеки. Відповідно до публікації, підставою для нього послужила та обставина, що Бюро “з незалежних від уряду США причин” не змогло провести досить ретельну перевірку названих організацій на предмет виявлення “кінцевого користувача” продукції, що купується ними.
Раніше помічник держсекретаря Вікторія Нуланд заявляла, що США активно контактують з європейськими союзниками з питання вироблення нових санкцій щодо Росії. За словами Нуланд, “зараз ведеться робота над серією санкцій в енергетичному секторі, банківському секторі, у сфері оборони”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас