Bank of America загрожує штраф на суму $17 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America загрожує штраф на суму $17 млрд

Фондовий ринок
457
Переговори Міністерства юстиції США і Bank of America (BofA) про розмір компенсації за порушення при операціях з іпотечними облігаціями зайшли в глухий кут, пише New York Times.
Переговори між Мін’юстом і фінустановою були припинені 9 червня, коли Bank of America запропонував заплатити близько $12 млрд штрафу в рамках досудового врегулювання претензій. Однак міністерство відкинуло пропозицію, вимагаючи компенсацію на суму $17 млрд
У березні банк виплатив штраф на суму в $9,5 млрд, щоб завершити аналогічний розгляд Федерального агентства житлового фінансування (FHFA).
Звинувачення були пов’язані з тим, що банки вводили іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac в оману, продаючи їм цінні папери на основі іпотечних кредитів, ймовірність дефолту за якими була дуже високою.
JPMorgan Chase & Co. заплатить рекордну суму $13 млрд владі США для припинення розслідування щодо махінацій, пов’язаних з продажем іпотечних облігацій до 2008 р.
Примітно, що JPMorgan встановив рекорд серед банків США за видатками на судові розгляди, сума яких за п’ять років з 2008 до 2013 рр. перевищила $18 млрд. Банк вже був оштрафований владою США і Великобританії на суму в $920 млн у справі “Лондонського кита” Бруно Іксіл, дії якого завдали збитків у $6 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас