В Україні нарахували 62 несумлінних забудовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні нарахували 62 несумлінних забудовників

Фондовий ринок
1918
В Україні існує 62 будівельні компанії, які визнані несумлінними забудовниками через невиконання ними інвестиційних зобов’язань перед населенням. Про це УНН повідомили в Конфедерації будівельників України.
Так, з ініціативи КСУ в Україні був створений список несумлінних забудовників, розділений на “чорну” і “сіру” зони. До першої потрапили забудовники, які постійно порушують принципи і нормативи будівництва, до другої – ті, що мали значні затримки або інші недоліки в роботі.
Всього до списку входить 62 компанії-забудовника, на балансі яких перебуває 57 проблемних житлових об’єктів. Переважна більшість таких, як зазначили в КСУ, розташовані в Києві.
Нагадаємо, за словами експертів, вберегтися від несумлінних забудовників і ймовірних афер під час купівлі житла можна шляхом ретельної перевірки компанії і кількості побудованих нею об’єктів.
“Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великих забудовників. У невідомих малих забудовників трохи нижчі ціни, проте ризики зростають у рази. Ми вже знаємо на прикладі “Еліта-центру”, що таке квадратний метр вартістю 500 доларів – зараз інвестори все ще відстоюють свої права. Великі забудовники, як ніяк, надають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують в будь-якому випадку. Великі будівельні компанії – їх у нас не так багато, можна перерахувати на пальцях однієї руки”, – зазначив Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Нєсін.
Крім цього, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитра Ісаєнка, одним з механізмів захисту від недобудов і будівельних афер є обрання кампанії-забудовника, яка має частку державної або комунальної власності в статутному капіталі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас