Уряд збільшить статутний капітал НАК "Нафтогаз України" за рахунок випуску додаткових акцій на 22,27 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд збільшить статутний капітал НАК "Нафтогаз України" за рахунок випуску додаткових акцій на 22,27 млрд грн

Фондовий ринок
147
Кабінет міністрів України оприлюднив постанову від 29 травня № 151 про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, повідомляє УНН.
“Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” на суму 22 270 900 тис. гривень шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави.
2. Міністерству енергетики та вугільної промисловості прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, випущених згідно з пунктом 1 цієї постанови, і забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з виконанням цієї постанови.
Взяти до відома, що придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їхнього обміну на облігації внутрішньої державної позики, випущені згідно з цією постановою.
3. Міністерству фінансів здійснити для забезпечення виконання пункту 1 цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 22 270 900 тис. гривень із строком обігу до семи років і відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 14,3 відсотка річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.
Національній акціонерній компанії “Нафтогаз України” забезпечити використання отриманих ОВДП у господарській діяльності відповідно до Статуту Компанії”, – йдеться в тексті постанови за підписом прем’єр-міністра А.Яценюка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас