Сьогодні Україна і Світовий банк підпишуть кредитні угоди на 1,48 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Україна і Світовий банк підпишуть кредитні угоди на 1,48 млрд. дол

Кредит&Депозит
446
Сьогодні в Представництві Світового банку в Україні відбудеться підписання кредитних договорів на виконання трьох нових проектів в Україні загальною вартістю 1,48 млрд дол США, які були схвалені Радою виконавчих директорів Світового банку в четвер 22 травня цього року.
Кредитні угоди підписуватимуть міністр фінансів України Олександр Шлапак, міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук та директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.
Пакет з трьох нових проектів є частиною загального обсягу допомоги Україні, про яку група Світового банку оголосила в березні цього року. Планується, що ця допомога в розмірі до 3,5 млрд дол США надійде до України до кінця 2014 року.
Перша позика на суму 750 млн дол США буде направлена на підтримку бюджету, також муніципальні теплоенергетичні компанії в 10 містах по всій країні отримають 382 млн дол США в рамках підвищення енергоефективності, а в рамках нового проекту розвитку міської інфраструктури буде надано 350 млн дол США фінансування 10 водопостачальних комунальним підприємствам по всій країні і одній компанії з утилізації твердих відходів.
Нагадаємо, ЄС перерахував перший транш макрофінансової допомоги для України в розмірі 100 млн євро із загального обсягу такої допомоги в 1,6 млрд євро.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що окрім 17 млрд доларів від МВФ на два роки, Україна відразу отримає 1 млрд доларів від США, 1,6 млрд євро від Євросоюзу до кінця поточного року і 1,5 млрд доларів від Світового банку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас