Кабмін вирішив випустити ОВДП - для відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив випустити ОВДП - для відшкодування ПДВ

Кредит&Депозит
424
Кабінет міністрів України на виїзному засіданні в Миколаєві в середу, 21 травня 2014 р., прийняв постанову про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ). Про це повідомляє прес-служба уряду.
Постанова Кабінету міністрів передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме 1000 грн., термін обігу – п’ять років, ставка прибутковості – на рівні облікової ставки Національного банку.
Обсяг випусків облігацій визначається Міністерством фінансів у межах граничного обсягу, визначеного Кабінетом міністрів, відповідно до затверджених Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.
За документом, погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні шість місяців протягом терміну їх обігу виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10% їхньоъ номінальної вартості і доходу за облігаціями.
Облігації випускаються в бездокументарній формі у вигляді записів на рахунках у цінних паперах в Національному банку.
Постановою уряд доручив Міндоходыв у двотижневий термін забезпечити подання матеріалів інвентаризації платників податку, в яких є відповідні суми податку для визначення граничного обсягу випуску зазначених облігацій; у двомісячний термін – реєстрів проведеної інвентаризації, складених на підставі заяв платників податків про оформлення відшкодування вказаними облігаціями для їх затвердження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас