Новому президенту України доведеться домовлятися з усіма олігархами, без яких Схід країни не втримати, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новому президенту України доведеться домовлятися з усіма олігархами, без яких Схід країни не втримати, - експерт

3264
Новому президентові доведеться домовлятися з тими, хто контролює схід України. Таку думку під час круглого столу висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.
“Більше того, певний час ми будемо жити в умовах країни унітарної по формі, але децентралізованої по змісту. В тому сенсі, що схід України будуть контролювати не стільки центральна влада, скільки місцеві олігархи. Можливо, що там буде і тривладдя: центральна влада, місцеві олігархи і Росія та її диверсійні групи. РФ буде від них відмежовуватися, але вони теж будуть там задіяні, і будуть постійно проголошувати якісь там республіки по принципу: є людина, є республіка”, – прогнозує експерт.
“Над українськими олігархами зараз нависла серйозна загроза. Знизу – це Майдан і громадянські почуття. Люди не хочуть жити під олігархією і в їх уявленні олігарх – це погане слово. Путін, у якого своя гра відносно сходу України, і який не хоче, аби Захід забрав схід України. Місцеві олігархи розуміють, що вони опинились між Путіним та Заходом, і бачать, що може бути на прикладі Фірташа”, – вважає Карасьов.
“Зараз, замість того, аби очищувати схід країни від олігархів, ми знову вводимо їх сюди. Коломойський фактично вже отримав Дніпропетровськ і південь. У Ахметова та Коломойського фактично приватні армії та поліція, і луганські олігархи також грають свою гру, просто вони не люблять публічності. І так далі. Виходить, що новий президент, коли прийде до влади, змушений буде з усіма домовлятися. Тому що для того, аби втримати схід у складі України, йому потрібен буде Ахметов, Коломойський. І спробуйте їх скинути звідти. При тому що вже є громадська думка, що він (Коломойський – ред.) врятував схід України від Путіна. Це може бути шантаж територіями. Тому новому президенту України не позаздриш”, – підсумував він.
Нагадаємо, на початку березня Ігор Коломойський був призначений головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації, а Сергій Тарута – Донецької обласної державної адміністрації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас