ЄК звинуватила три великих банки у змові з метою маніпулювання EURIBOR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК звинуватила три великих банки у змові з метою маніпулювання EURIBOR

Фондовий ринок
235
Європейська комісія (ЄК) , що здійснює функції антимонопольного регулятора Європейського союзу, звинуватила JPMorgan Chase & Co., HSBC Holdings Plc і Credit Agricole SA у змові з метою маніпулювання міжбанківською ставкою запозичення EURIBOR.
Три зазначених банки у вівторок отримали від ЄК сповіщення про претензії. У 2013 році вони відмовилися співпрацювати з регулятором в рамках розслідування.
ЄК висловила побоювання, що ці три банки могли брати участь у змові, направленій на спотворення нормальної практики розрахунку компонентів для відсоткової ставки за деривативами в євро.
Раніше шість банків, у тому числі Societe General SA, погодилися виплатити штраф загальним обсягом 1,7 млрд євро, щоб врегулювати звинувачення у справі про маніпуляції на міжбанківському ринку. Пізніше Societe General подав апеляцію, щоб оскаржити суму штрафу, стверджуючи, що ЄК невірно оцінила виручку банку, виходячи з якої було визначено розмір стягнення.
Як зазначає Bloomberg, JPMorgan, HSBC і Credit Agricole мають можливість відповісти на звинувачення влади у письмовому вигляді і під час слухань у справі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас