Ціна дотацій: після анексії Криму держбюджет України недоотримав лише 1,7% податкових надходжень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна дотацій: після анексії Криму держбюджет України недоотримав лише 1,7% податкових надходжень

Казна та Політика
1677
Обсяг податкових надходжень і зборів АРК до державного бюджету України становив лише 1,7%, повідомив перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.
“1,7% займав Крим (у складі загальних відрахувань по країні – ІФ). Лише 1,7%. Це політичне питання. Безумовно, Крим – це наша територія, і вона явно окупована, але Крим ніколи не був бізнес-генератором”, – сказав він журналістам у четвер.
І.Білоус також повідомив, що у квітні обсяг податкових надходжень до держбюджету України становить 16,7 млрд грн.
“У квітні надходження – 16,7 млрд грн. Це 100% до квітня 2013 року. Ми виконали індикатив Мінфіну і досягли своєї мети”, – додав заступник міністра.
За словами І.Білоуса, обсяг переплат податків знижується. Зокрема, переплати з податку на прибуток скоротилися на 400 млн грн, з податку на додану вартість – на 100 млн грн.
Відшкодування ПДВ суб’єктам господарювання у квітні становить 4,2 млрд грн.
У свою чергу, Віталій Науменко, заступник міністра доходів і зборів, що курирує митну політику, додав, що митники забезпечили надходження до держбюджету на рівні 10,5 млрд грн.
“У квітні митними органами направлено до держбюджету 10,5 млрд грн. Фактично це, якщо говорити про загальний фонд, становить 95% очікуваних показників, а з урахуванням спеціальних фондів буде ще більше. Практично ми підійшли до 100%”, – сказав В. Науменко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас