Величезний відрив: найвищий президентський рейтинг, як і раніше, у Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Величезний відрив: найвищий президентський рейтинг, як і раніше, у Порошенка

Казна та Політика
4988
Із загальної чисельності виборців, які мають намір прийти на вибори і визначилися з кандидатом в президенти України, за Петра Порошенко проголосують 54,7%.
Про це свідчать результати соцдослідження “Електоральні настрої населення України за два тижні до президентських виборів”, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 29 квітня по 11 травня поточного року.
При цьому з тих, хто має намір прийти на вибори і вже визначився з кандидатом, за якого голосуватиме, за лідера ВО “Батьківщина” Юлію Тимошенко віддали б голоси 9,6% респондентів, за позафракційного народного депутата Сергія Тігіпка – 6,7%, а за лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 6,5%.
При цьому із загальної кількості опитаних за П.Порошенка готові віддати голоси 33,7%, за Ю.Тимошенко – 5,9%, за С.Тігіпка – 4,1% і за А.Гриценка – 4,0%. Однак, 25,4% опитаних заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, а 13% – вагалися з відповіддю, тобто, не визначилися з кандидатом, за якого мають намір проголосувати.
Під час дослідження методом особистого інтерв’ю було опитано 2022 респондента, які проживають в 110 населених пунктах у всіх областях України (за винятком Криму) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Під час дослідження респондентам ставилося запитання, за кого б вони проголосували, якби позачергові президентські вибори в Україні відбулися найближчої неділі (на два тижні раніше запланованого). Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, і 1,4% для показників, близьких до 5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас