Відповідь РФ на санкції Канади: Bombardier вишлють з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідь РФ на санкції Канади: Bombardier вишлють з Росії

Фондовий ринок
2272
Мінпромторг замислюється про призупинення проекту зі створення спільного підприємства держкорпорації “Ростех” і канадської Bombardier з виробництва турбогвинтових літаків, заявив міністр промисловості Денис Мантуров.
“Ми стали самі замислюватися. Час іде, а проект досі не розпочато з точки зору будівництва. Формально компанія Bombardier це не підтверджує, але такі крикливі заяви (влади Канади про санкції проти Росії – ред.) наводять нас на думку про продовження (проекту – ред.)”, – сказав Мантуров.
За його словами, збереження проекту в “підвішеному стані, коли його реалізація затягується на тривалий час”, невигідно Росії.
Глава Bombardier П’єр Бодуен заявив у березні, що плани створення СП в Росії для складання турбогвинтових літаків Q400 можуть бути відкладені через події на Україні. “Мова йде про відстрочку через подій, що відбуваються. Безумовно, ми маємо намір дотримуватися санкцій, якими б вони не були”, – зазначив Бодуен.
У серпні 2013 р. Bombardier і “Ростех” оголосили про закупівлю 100 канадських літаків Q400. Дочірня структура “РОСТЕХ” – лізингова компанія “Авіакапітал сервіс” – мала намір забезпечити постачання до Росії 50 літаків, побудованих в Канаді. Потім сторони планували створити СП в Ульянівській області для складання таких літаків. Угода принесла б Bombardier $3,4 млрд.
“Я завжди був проти промсборки Bombardier. Свої літаки треба робити. Спасибі тямущим канадцям, що позбавили нас від необхідності виставити їх за двері”, – написав віце-прем’єр Дмитро Рогозін у Facebook.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас