Реальна допомога: ЄБРР готовий випустити облігації в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальна допомога: ЄБРР готовий випустити облігації в гривні

Фондовий ринок
590
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір реалізувати на практиці випуск облігацій у гривні, а нешодавня девальвація гривні лише підтвердила важливість такого інструменту для фінансування українських підприємств у національній валюті, заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті.
“Багато років ми витратили на те, щоб запустити цю ініціативу. Тепер вона затверджена, потрібно рухатися далі і її реалізувати”, – сказав президент банку в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Це особливо важливо з урахуванням поточної ситуації: компаніям необхідний доступ до фінансування в національній валюті з урахуванням того, що складно працювати з іншою валютою”, – додав Чакрабарті.
Водночас він нагадав, що ЄБРР нещодавно затвердив програму підтримки оборотного капіталу для існуючих українських клієнтів на 150 млн євро, яка допоможе їм згладити наслідки девальвації.
Як повідомлялося, поправки до закону “Про цінні папери та фондовий ринок” (про емісію облігацій міжнародних фінансових організацій) Верховна Рада прийняла 4 липня 2013 року. Закон передбачає, що гроші будуть використовуватися в нацвалюті на території України на фінансування реального сектора. Відповідно до закону, МФО можуть випускати відсоткові або дисконтні облігації в порядку, визначеному Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) виключно шляхом публічного розміщення на українських фондових біржах, які за результатами конкурсного відбору були включені НКЦПФР до затвердженого нею переліку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас