Американська інвестиційна група активно скуповує українські борги - і продає російські — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська інвестиційна група активно скуповує українські борги - і продає російські

Фондовий ринок
4542
Американська інвестиційна група Franklin Templeton, найбільший власник держоблігацій України, продовжує скуповувати українські цінні папери.
За даними Bloomberg, Franklin Templeton збільшила вкладення в українські доларові і євробонди на $62 млн у першому кварталі, до $7,6 млрд (хоча варто відзначити, що за підсумками 2013 року Bloomberg оцінював “український” портфель Templeton в $6,4 млрд). Всього в обігу перебувають облігації на загальну суму $17,4 млрд.
Водночас компанія продає російські облігації. За перший квартал її портфель скоротився на $29 млн, а за останні півроку – на $200 млн до $1,2 млрд.
Всього під управлінням Templeton перебувають активи на $190 млрд.
Раніше в Franklin Templeton заявляли, що зберігають інвестиції в українські активи, оскільки чекають на відновлення економічного зростання України в 2015 році. При цьому директор з інвестицій компанії Майкл Хейзенстеб говорив, що перед Україною ще багато викликів, і констатував, що пріоритетом нової влади України повинна бути макроекономічна та фінансова стабільність в країні поряд з проведенням структурних реформ.
Нагадаємо, 30 квітня виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну програму “стенд-бай” для України обсягом $17,01 млрд. Сума в $3,2 млрд дол буде надана Києву негайно, $2 млрд з них надійдуть у бюджет. Іншу частину кредиту Україна зможе отримати частинами за підсумками регулярних звітів з виконання антикризової економічної програми.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас