В умовах нинішньої нестабільності забирати кошти з банків краще навіть з втратами, аніж чекати на повне відшкодування, - адвокат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В умовах нинішньої нестабільності забирати кошти з банків краще навіть з втратами, аніж чекати на повне відшкодування, - адвокат

Особисті фінанси
4494
Ситуації, коли трапляються проблеми із поверненням депозитів банками виникають постійно, розповідає Володимир Єніч, адвокат Юридичної компанії “Дешунін, Юфест і партнери”. “Схема із зарахуванням боргу третьої особи за рахунок депозиту з подальшим розрахунком між сторонами – дієва, наприклад, мені вдалося її застосувати у вкрай складній ситуації відносно Західінкомбанку”, – наводить приклад адвокат.
Близько 14 тисяч вкладників «Західінкомбанку» більше п’яти років намагаються отримати свої гроші, які вклали до фінустанови. Мова йде про суму у понад 320 мільйонів гривень. Цього ж квітня міліція відкрила 11 кримінальних проваджень про правопорушення, пов’язані із незаконними заволодіннями коштами ПАТ «Західінкомбанк», за фактами невиконання службовими особами рішень судів про повернення громадянам депозитних вкладів, розтрати та привласнення майна в особливо великих розмірах.
“Мої загальні ж рекомендації як юриста полягають радше в тому, що в умовах нинішньої нестабільності оптимальними варіантами є варіанти які дозволяють якомога швидше перевести депозит у реальні кошти, або ж ліквідне майно. Часозатратні варіанти як то судове стягнення не є, на мою думку, оптимальними. Кажучи просто, зараз треба забирати кошти навіть з втратами, аніж чекати на повне відшкодування коштів”, – підсумував Єніч.
Більше про схеми, які допоможуть визволити свої кошти із банку читайте у статті “Проблемний депозит: найдієвіші способи, як забрати свої кошти з банку”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас