НБУ вжив жорстких заходів щодо економного витрачання коштів - глава Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вжив жорстких заходів щодо економного витрачання коштів - глава Нацбанку

Казна та Політика
891
Національним банком України вжиті жорсткі заходи щодо економного витрачання коштів і скорочення адміністративно-господарських та інвестиційних витрат. Про це повідомив Голова Національного банку України Степан Кубів.
Унаслідок перегляду інвестиційних програм Національного банку України за всіма напрямами діяльності, зокрема, щодо розвитку платіжної та інформаційної систем, створення матеріальної бази для забезпечення виготовлення грошей та іншими, загальний обсяг інвестицій, спрямованих на забезпечення діяльності центрального банку в 2014 році, зменшено на 13%, або на суму понад 225 млн. грн.
Зокрема Правлінням Національного банку України розглянуто питання про стан будівництва об’єктів соціальної інфраструктури Національного банку України та прийнято рішення про припинення в 2014 році проектних та будівельних робіт з урахуванням вимог законодавства за 9-ма об’єктами, що забезпечить економію капітальних вкладень на 45 % – до 90 млн. грн.
За результатами запровадження жорстких заходів щодо економного витрачання коштів було переглянуто адміністративні та експлуатаційно-господарські витрати, які зменшено майже на 15 %, або на 325 млн. грн.
У результаті поетапного скорочення чисельності працівників Національного банку України було зекономлено понад 60 млн. грн. витрат на утримання персоналу.
Як зазначив Степан Кубів, наразі триває робота з перегляду інвестиційних програм Національного банку України за всіма напрямами діяльності як протягом поточного року, так і на наступні роки з метою їх оптимізації та раціонального використання державних коштів.
Варто зазначити, що на засіданні Ради Національного банку України під час розгляду та затвердження змін до кошторису доходів і витрат Національного банку на 2014 рік, запропонованих Правлінням Національного банку України, було акцентовано на тому, що зазначені зміни підготовлені з урахуванням нинішньої ситуації на грошово-кредитному ринку України та запроваджених Національним банком України заходів щодо економного витрачання коштів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас