Уряд підтримуватиме малих і середніх агровиробників - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд підтримуватиме малих і середніх агровиробників - Мінагрополітики

Казна та Політика
409
Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка зазначив, що уряд буде підтримувати малих і середніх сільгоспвиробників і розвивати сімейне фермерство. Про це він сказав сьогодні на зустрічі з аграріями та представниками аграрного бізнесу Дніпропетровської області, передає прес-служба Мінагрополітики.
“Ми посилимо стратегічні і тактичні кроки щодо створення рамкових умов для їх швидкої інтеграції в організований ринок і прискореного розвитку. Навіть більш високими темпами, ніж це сьогодні демонструє великотоварне виробництво. Маленькі, в тому числі сімейні господарства, які братимуть на себе відповідальність за виконання базових вимог суспільства щодо безпечності та якості харчових продуктів, натомість повинні отримувати підтримку і сприяння з боку держави і суспільства”, – сказав він.
Міністр зазначив, що зазначені форми господарювання не отримували ані копійки від повернення ПДВ, як основної форми фінансової підтримки сільгоспвиробника. “Як результат – майже 50% валового виробництва в секторі, який знаходиться поза організованого ринку. Крім того, багато хто з середнього агробізнесу штучно подрібнюються щоб уникнути надмірної зарегульованості, мігрують в тіньову економіку”, – підкреслив Швайка.
Чиновник також додав, що з метою вирішення зазначених питань Мінагрополітики вже завершує роботу щодо законодавчого закріплення сімейного фермерства, як окремого суб’єкта реєстрації та господарювання зі статусом юридичної особи з відповідними фіскальними преференціями.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас