Для проведення всеукраїнського референдуму 25 травня немає підстав і часу - ЦВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для проведення всеукраїнського референдуму 25 травня немає підстав і часу - ЦВК

Казна та Політика
515
Для організації всеукраїнського референдуму 25 травня вже недостатньо часу, зазначає заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера. Крім того, за його словами, для його проведення немає необхідних підстав, передає Інтерфакс-Україна в п’ятницю, 25 квітня.
“До 25 травня залишився місяць. Суто з організаційної точки зору цього часу вкрай мало, щоб запустити всеукраїнський референдум за народною ініціативою відповідно до процедури, передбаченої Конституцією”, – сказав заступник голови ЦВК.
Магера зазначив, що за іншою процедурою, передбаченою Конституцією, можуть проводитися референдуми тільки щодо зміни території України, які призначаються Верховною Радою, і за твердженням закону про внесення змін до Конституції, які призначаються президентом.
Заступник голови ЦВК підкреслив, що в.о. президента України не має права видавати указ про призначення будь-якого всеукраїнського референдуму, в тому числі, за народною ініціативою. Він також вказав, що до Верховної Ради станом на сьогодні не внесений і навряд чи буде внесений закон про внесення змін до I, II або XIII розділів Конституції, які обов’язково мають бути винесені на референдум.
При цьому Магера не виключив, що в Україні може бути проведене консультаційно-дорадче опитування громадян України про ставлення до певних питань загальнодержавного значення. “Для цього має бути прийняте рішення вищими органами державної влади на основі внесення змін до закону про всеукраїнський референдум або шляхом прийняття окремого закону”, – сказав він.
Заступник голови ЦВК також зазначив, що його особиста позиція полягає в тому, що декілька регіонів не можуть диктувати всій країні, чи бути їй федеративною або унітарною державою, або які мови повинні бути державними, а питання адміністративно-територіального устрою та застосування тих чи інших мов можна врегулювати на рівні парламенту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас