У першому кварталі Міндоходів виявило майже 12 тис. нелегальних найманців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У першому кварталі Міндоходів виявило майже 12 тис. нелегальних найманців

Казна та Політика
761
Протягом січня-березня 2014 р. фахівцями Міндоходів виявлено майже 12 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцями без укладання трудових угод. За результатами перевірки порушники заплатили в бюджет майже 7 млн ​​грн податку на доходи фізичних осіб та 8 млн грн єдиного внеску, повідомляє прес-служба Міністерства.
До державної реєстрації також залучено 5 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації. Бюджет отримав додаткових 2 млн грн.
Як відзначають аналітики відомства, під час перевірок порушення податкового законодавства при виплаті зарплати та інших доходів фізичних осіб фіксується в 9 випадках з 10. За виявленими фактами порушень за три місяці поточного року до бюджету донараховано майже 39 млн грн податку та штрафних санкцій.
Крім того, за результатами спільних заходів Міндоходів та органів місцевої влади більше 15 тис. підприємців, які виплачували зарплату робітникам менше мінімальної, підвищили рівень оплати праці. Внаслідок цього бюджет отримав додаткових 26 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.
Всього у I кварталі поточного року до бюджету надійшло понад 16 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 203,4 млн грн більше відповідного періоду минулого року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас