У Росії максимально обмежили права блогерів - прийнятий новий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії максимально обмежили права блогерів - прийнятий новий закон

Світ
1440
Держдума прийняла в третьому читанні закон, що зобов’язує блогерів, сторінки яких щодня відвідують більше трьох тисяч користувачів, виконувати вимоги, пропоновані до ЗМІ.
Зокрема, популярних блогерів зобов’яжуть перевіряти достовірність загальнодоступної інформації, не поширювати дані про приватне життя громадянина з порушенням цивільного законодавства, дотримуватися заборони і обмеження виборчого закону і вказувати вікові обмеження для користувачів.
Крім того, закон зобов’язує блогерів розміщувати на своєму сайті або інтернет-країні прізвище та ініціали, а також електронну адресу.
Роскомнадзор зможе запитувати необхідну інформацію про блогер для складання реєстру популярних користувачів блог-сервісів. Ці дані регулятор буде дізнаватися від самих блогерів, організаторів поширення інформації та інших осіб. Надавати її потрібно буде протягом десяти днів. За порушення для звичайних громадян передбачено штраф від 10 до 30 тисяч рублів, для юридичних осіб – від 30 до 300 тисяч рублів. При повторному порушенні штрафи будуть збільшені, також можливо адміністративне призупинення діяльності юрособи на строк до 30 діб.
Пошукові системи, соціальні мережі і форуми закон зобов’язує повідомляти Роскомнадзор про початок своєї діяльності та зберігати дані протягом шести місяців. За порушення цих вимог передбачено штрафи до 500 тисяч рублів.
Закон входить в «антитерористичний» пакет, який внесла до Держдуми група депутатів на чолі з головою комітету з безпеки Іриною Яровою («Єдина Росія»).
За матеріалами:
Дождь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас