На 5 шахтах Ахметова розпочався страйк - з вимогою підвищити зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На 5 шахтах Ахметова розпочався страйк - з вимогою підвищити зарплату

Особисті фінанси
3231
На п’яти шахтах підприємства Краснодонвугілля в Луганській області, що належить гірничо-металургійному бізнесу Метінвест компанії СКМ Ріната Ахметова, розпочався страйк з вимогою підвищити зарплату.
Про це повідомили співробітники компанії Краснодонвугілля, передає Подробности.
«У Краснодонвугіллі почали страйкувати. 80% шахтарів не виходять на роботу і зараз штурмують Краснодонвугілля», – повідомив один із співробітників шахти В’ячеслав.
Як розповідають учасники страйку, шахтарі Краснодона вирішили страйкувати 22 квітня на площі Молодої гвардії в місті Краснодон Луганської області приблизно в чотири години і не працювали всю ніч.
Біля будівлі підприємства Краснодонвугілля зібралося близько 2 тисяч осіб, які висунули вимогу: підвищити зарплату до середньої по Донбасу.
За словами учасників мітингу, максимальна зарплата шахтаря на цьому бюджетоутворюючому для Краснодона підприємстві становить 6000 гривень, тоді як у середньому на Донбасі працюючим в забої платять по 8-10 тисяч.
Всю ніч шахтарі простояли перед закритим офісом компанії. До них виходив генеральний директор Краснодонвугілля Олександр Ангеловскій, але вимог не задовольнив, тому страйк триватиме.
При цьому політичних вимог страйкуючі не висувають.
Станом на 8 ранку біля центрального офісу підприємства залишалися страйкувати близько 500 шахтарів. Зараз туди продовжують сходитися інші співробітники компанії.
У прес-службі Краснодонвугілля підтвердили, що вхід в будівлю підприємства на даний момент перекритий, але відмовилися коментувати сам страйк.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас