Під час кризи відсотки за депозитами слід обмежити - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час кризи відсотки за депозитами слід обмежити - експерт

Кредит&Депозит
2118
Реалізувати призначення банківської галузі, яке полягає в тому, щоб забезпечувати грошима українську економіку, неможливо через високі кредитні ставки, вважає президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. Або кредитні ставки знизяться, або у нас не буде банківської галузі, – сказав він в ефірі телеканалу БТБ.
“Зараз у нас 81 млрд грн відсотків нарахували по депозитах. Де банківська галузь, яка нарахувала їх, може взяти ці гроші? Тільки через відсотки за кредитами. Ви повинні нарахувати більше. І вони (банки) дійсно нарахували 130 млрд грн відсотків за кредитами. Тобто ваші позичальники отримали кошти і плюс ще 130 млрд грн (боргу) до того, що вони отримали. Вони це можуть взяти? вони ці відсотки закладають в ціну товару, і потім люди, що відкривають депозити, йдуть і купують цей товар, в якому знаходиться вже ціна їх депозитів, тільки додаток більше на 50 млрд грн, – сказав Сугоняко. – Я просто всім хочу показати маразм існуючої відсоткової політики в Україні”.
“Мені деякі кажуть, що ось це ж ринок, це ж ціна на гроші! Але ринок та заробляння на цих речах під час кризи і війни, я думаю, повинні бути жорстко обмежені! І тут потрібно подумати про те, що я, наприклад, готовий відмовитися від відсотків за депозитами – за умови, що всі банки будуть додавати не більше 3% до нуля, і тоді за 3-4% можна брати кредит і можна розвивати українську економіку. Я розумію, що це проблема, але я говорю це для того, щоб дати хоч якийсь напрямок виходу з положення. Ми повинні думати, як це зробити”, – підсумував банкір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас