ЄБРР схвалив виділення 70 млн євро для фінансування енергетики в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР схвалив виділення 70 млн євро для фінансування енергетики в Україні

Кредит&Депозит
501
Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив виділення кредитної програми на 70 млн євро для фінансування відновлюваної енергетики в Україні. Про це на брифінгу повідомив керівник департаменту енергоефективності представництва ЄБРР в Україні Сергій Масліченко, передає кореспондент РБК-Україна.
“Минулого місяця рада директорів ЄБРР схвалила програму фінансування відновлюваної енергетики. Це наша програма USELF, яка успішно працювала останні 3 роки. Ця програма спрямована на підтримку середніх і малих проектів відновлюваної енергетики. До цього у нас було доступно 70 млн євро, які вже майже вибрані. Нам вдалося затвердити нову програму з фінансуванням ще 70 млн євро”, – сказав він.
З усієї суми 50 млн буде надано ЄБРР у вигляді кредитних коштів та 20 млн – Фондом чистих технологій.
Масліченко також нагадав, що наприкінці минулого року ЄБРР схвалив кредитну лінію у розмірі 100 млн доларів для комерційних банків на продовження програми UKEEP. Ці кошти будуть розміщені протягом року.
“Ми, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію, націлені продовжувати роботу з проектів, пов’язаних з підвищенням енергоефективності і для цього вже виділили великий ресурс. Якщо підрахувати, 100 млн доларів +70 млн євро. Разом близько 200 млн доларів”, – підсумував Масліченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас