Україна в перший день відновлення реверсу з Польщі імпортувала 3,9 млн куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в перший день відновлення реверсу з Польщі імпортувала 3,9 млн куб. м газу

Енергетика
580
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” 15 квітня, в перший день відновлення реверсних поставок газу через територію Польщі, імпортувала близько 3,9 млн куб. м природного газу.
Про це свідчать дані оперативного моніторингу Gaz-System SA, газотранспортного оператора Польщі. Імпорт природного газу з боку Угорщини, за даними оператора ГТС цієї країни FGSZ Ltd, від початку поточного року до 15 квітня не здійснювався.
Раніше про відновлення імпорту газу з ЄС через Польщу 15 квітня повідомили НАК “Нафтогаз України”, “Укртрансгаз” і RWE Supply&Trading (Німеччина).
Як повідомлялося, Україна з листопада 2012 року почала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE (Німеччина). З квітня 2013 року почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подачі природного газу до ГТС України.
Рамкові домовленості “Нафтогазу України” з німецькою RWE передбачають поставку в Україну до 10 млрд куб. м щороку.
Україна в 2013 році імпортувала з Європи (з боку Польщі та Угорщини) – 2,132 млрд куб. м природного газу. На адресу “Нафтогазу України” за контрактом з RWE минулого року було поставлено близько 1 млрд куб. м газу. Крім того, в 2013-му поставки газу з Європи також здійснював приватний енергохолдинг “ДТЕК”, який імпортував 0,628 млрд куб. м газу. З січня 2014 року до 14 квітня 2014-го поставки природного газу з боку Європи в Україну не здійснювалися.
НАК “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас