Курс вище 10 грн/$ - це помилки гуманітарної та фінансової економічної політики нового уряду - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс вище 10 грн/$ - це помилки гуманітарної та фінансової економічної політики нового уряду - експерт

Казна та Політика
4724
Якщо взяти на вулиці пересічну людину і посадити її у Нацбанк чи Мінфін – вона буде краще керувати, ніж те, що ми зараз маємо, вважає екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко. “І подальша девальвація гривні – це просто розвал економіки”, – додав він.
“Ми хотіли непартійний і професійний уряд. Нажаль маємо партійний і з елементами непрофесійності. Але точково ми можемо виправляти ситуацію. І зараз це в руках у керівництва: два-три тижні правильної політики і курс не тільки стабілізується, але і повернеться до більш-менш раціональних значень”, – переконаний Савченко.
Причин для “галопуючої” девальвації нацвалюти багато. “Зокрема – зовнішньополітична дестабілізація з боку Росії. Але ми маємо розуміти, що є країни, які постійно живуть в умовах дестабілізації і навіть війни. Це Ізраїль, наприклад. Але це не заважає Ізраїлю тримати в порядку фінанси, банківську систему і відносну курсову стабільність. Це дає привід для оптимізму нам – для цього треба зрозуміти, що навіть в умовах нестабільної політичної ситуації можливо тримати під контролем фінансову і банківську систему. Це важче, але це можливо”, – навів приклад експерт.
“Минула влада довела курс до 9 грн/$. Політика Росії по дестабілізації ситуації в Україні – це курс 10 грн/$. Те, що вище 10 – це вже внутрішня некомпетентність. Це помилки гуманітарної та фінансової економічної політики нового уряду. Про це треба прямо говорити, аналізувати, що було зроблено не так і що треба зробити, щоб ці помилки виправити”, – підсумував Савченко.
Нагадаємо, за три місяці з початку року девальвація нацвалюти склала більш як 20%. А базова інфляція в україні за березень 2014 р. прискорилась до 2,1% порівняно з базовою дефляцією 0,2% в лютому 2014 р.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас