Україна готує позов до Стокгольмського арбітражного суду щодо контракту з РФ - до роботи залучаються юристи з досвідом судових тяжб з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готує позов до Стокгольмського арбітражного суду щодо контракту з РФ - до роботи залучаються юристи з досвідом судових тяжб з "Газпромом"

Енергетика
741
Україна готується до подання позову до Стокгольмського арбітражного суду щодо контракту між “Нафтогаз України” і “Газпром”.
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан з трибуни парламенту в п’ятницю, 11 квітня.
«Коли уряд планує подавати до арбітражу щодо скасування угоди між Газпромом і НАК Нафтогаз України? Ця робота ведеться з першого дня моєї появи на посаді. Ми сьогодні грунтовно підходимо до підготовки відповідних документів і перегляду тих невигідних умов, які зараз є в договорі між Нафтогазом і Газпромом від 2009 року», – цитує Продана Інтерфакс-Україна.
Продан також додав, що до зазначеної роботи залучаються юристи з досвідом судових тяжб з Газпромом.
На думку Продана, нинішня ціна російського газу для України є несправедливою і політичною.
Напередодні голова Газпрому Олексій Міллер повідомив, що Росія підіймає ціну на газ для України до 485 доларів за тисячу кубометрів.
За його словами, підписання постанови уряду про скасування пільг на мито при постачаннях газу в Україну для Росії означає, що «автоматично, строго відповідно до чинного контракту на поставку газу в Україну від 2009 року ціна на газ підвищується і з квітня місяця складе 485 доларів за тисячу кубометрів ».
Разом з тим, міністр енергетики України, виступаючи з трибуни парламенту 11 квітня, повідомив про те, що Нафтогаз України планує імпортувати природний газ за договорами з німецькою та французькою газовими компаніями.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас