Янукович і його команда "відмили" 77 млрд грн - Держфінмоніторинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович і його команда "відмили" 77 млрд грн - Держфінмоніторинг

Казна та Політика
2063
Державна служба фінансового моніторингу України за результатами розслідування фактів відмивання грошей, отриманих від корупційних дій екс-президента України, колишнього уряду і пов’язаних з ними осіб, в березні поточного року направила до правоохоронних органів 126 матеріалів справ. Згідно з ними сума коштів, отриманих і “відмитих” злочинним шляхом, становить 77,2 млрд грн.
Держфінмоніторинг повідомив, що з 1 березня по 1 квітня поточного року розслідував факти відмивання коштів. У березні він виявив на території України рахунки 67 фізичних осіб і заблокував 2,2 млрд грн. Також проводиться пошук активів за кордоном, в рамках якого Держфінмоніторинг направив запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу для подальшого блокування банківських рахунків, нерухомості та інших активів.
Розслідування проводяться за підтримки іноземних партнерів, особливо з боку підрозділів фінрозвідки та правоохоронних органів США і Великобританії, відзначає українське відомство.
Нагадаємо, голова НБУ Степан Кубів заявив, що в Україні працювало близько 10 банків – конвертаційних центрів, обіг готівки в яких за минулий рік становив 146 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас