НБУ поки що не дозволив Фірташу купити Правекс-Банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ поки що не дозволив Фірташу купити Правекс-Банк

Фондовий ринок
1178
Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа планує найближчим часом закінчити купівлю Правекс-Банку в італійської Centragas Holding.
“Група планує закрити угоду після отримання дозволів регуляторів, АМК і НБУ”, – зазначив керівник прес-служби Group DF Oлег Aрестархов.
Раніше в ЗМІ з’являлася інформація, що угода може зірватися через зацікавленість в купівлі Правекс-Банку банком “Національний кредит”, що належить Андрію Оністрату.
Як повідомлялося, Intesa Sanpaolo 23 січня 2014 року повідомила про продаж Centragas Holding, що входить до Group DF Фірташа, 100% Правекс-Банку за 74 млн євро. Завершення операції очікувалося протягом трьох-шести місяців.
Як відомо, Правекс-Банк був створений в 1992 році. Засновником фінустанови був колишній мер Києва Леонід Черновецький. До 2008 року найбільшими акціонерами ВАТ “Правекс-Банк” були ТОВ “Правекс-Брок” (10,68% акцій), ВАТ “Правекс-Страхування” (2,32%), Христина Черновецька (7,0%), Степан Черновецький (61,43%) і Леонід Черновецький, який володіє прямо 7,0% і опосередковано – 85,14% акцій банку.
Влітку 2008 року Правекс-Банк купила італійська група компаній Intesa Sanpaolo за 493 мільйони євро. Однак у листопаді 2013 року стало відомо, що італійці розлучаються з активами Правексу. Передбачалося, що новим власником банку стане Андрій Оністрат, проте ця інформація була спростована.
Нагадаємо, що бізнесмен Дмитро Фірташ, який є власником Group DF, вже володіє фінансовими активами. У липні 2011 р. він сконцентрував у своїх руках 80,97% акцій банку “Надра”. Майже 9% банку належать його бізнес-партнерові Івану Фурсіну.
Як повідомлялося, 13 березня стало відомо про затримання правоохоронними органами Австрії українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Арешт був проведений на підставі запиту з боку американської влади і ордера на арешт, виданого американським судом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас