Росія на тлі санкцій Заходу поглиблює співпрацю з Іраном - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія на тлі санкцій Заходу поглиблює співпрацю з Іраном - Reuters

Світ
2308
Велику угоду про товарообмін готують Росія і Іран, обсяг її складе 20 мільярдів доларів. Про це пише Reuters.
Як повідомляють із посиланням на неназвані джерела в Москві, всі необхідні документи вже підготовлено. Залишилося тільки узгодити ціни на іранську нафту, у відповідь на постачання якої Тегеран отримає з Росії обладнання і різні товари.
При цьому, російське джерело уточнило, що мова йде про постачання металів і продовольства, а не про військову продукцію.
Неназвані представники іранської сторони підтвердили плани експорту до Росії нафти протягом двох-трьох років в обсязі 500 тисяч барелів на день. Постачання передбачається здійснюватися за цінами, які будуть на “кілька доларів” нижчими, ніж на світовому ринку.
Представники як російського, так і іранського урядів утрималися від коментарів повідомлень про угоду.
Нагадаємо, що і Євросоюз, і Сполучені Штати готові посилити санкції проти Росії через її дії в Україні та незаконну анексію Криму, яку не може бути визнано світовим співтовариством. Про це заявляли президент Ради ЄС Херман ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і президент США Барак Обама на спільній прес-конференції за підсумками саміту ЄС-США у Брюсселі.
Варто також відзначити, що США поки не мають наміру скасовувати санкції проти Ірану, пов’язані з іранською ядерною програмою. Про це на початку лютого говорив держсекретар США Джон Керрі міністру закордонних справ Ірану Джаваду Заріфу.
Джавад Заріф, виступаючи з промовою на мюнхенській конференції з питань безпеки, підкреслив, що іранське керівництво активно шукає вирішення атомної проблеми зі світовим співтовариством не через санкції, а тому, що цього хотіло населення. “Ми пішли на цей крок не через санкції. Нові санкції лише підштовхували нас до створення нових центрифуг”, – сказав він.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас