За рік вартість сиру в Україні зросла на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік вартість сиру в Україні зросла на 10%

Аграрний ринок
327
У 2013 році продажі сиру і сирного продукту в Україні склали 118,6 тис. тонн, що на 2,7% менше, ніж роком раніше. У цінах виробників ринок виріс на 9,2% під впливом таких факторів, як дефіцит і підвищення вартості молочної сировини, а також зростання продажів натуральних сирів.
Водночас виробництво сиру і сирного продукту в Україні за минулий рік зросло на 6,6% до 197,5 тис. тонн. Основною причиною позитивної динаміки стала лібералізація умов поставок продукції на російський ринок. В результаті за минулий рік експорт зріс практично на 15% до 88,7 тис. тонн. Додатковим стимулом стала сприятлива цінова кон’юнктура на зовнішніх ринках: рентабельність української продукції зросла внаслідок зростання експортних цін практично на 10%.
“В Україні ТОП-5 гравців виробляють майже 70% сиру і концентрація ринку зростає. Проте великі обсяги експорту, дефіцит і дорожнеча молочної сировини призвели до зростання середніх цін виробників на готову продукцію на внутрішньому ринку на більш ніж 12% минулого року. В результаті затребуваним є як натуральний сир, вироблений виключно з молочної сировини, так і більш доступний сирний продукт, у складі якого молочний жир замінений на високоякісний рослинний, але повністю збережений молочний білок та інші компоненти, заради яких ми, власне, і купуємо сир”, – коментує Маріанна Глотова, директор з маркетингу та стратегії групи компаній “Терра фуд”.
За 2013 рік продажі групи компаній “Терра фуд” виросли на 13%, що дозволило їй зайняти 16,7% ринку України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас