Сбербанк РФ готовий задіяти "кризовий сценарій" в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ готовий задіяти "кризовий сценарій" в Росії

Особисті фінанси
3417
Позичальники все частіше змушені вдаватися до процедури реструктуризації зобов’язань, заявив голова Сбербанку Герман Греф. За його словами, “самопочуття” позичальників в деяких галузях помітно погіршилося.
“Ми бачимо, звичайно, в перші три місяці рух на великій кількості ринків в негативний бік: став погіршуватися стан наших позичальників, зокрема сільське господарство, будівництво, металургія. Ми бачимо значне погіршення позицій наших клієнтів, підприємств, дуже велику кількість реструктуризацій боргу”, – заявив Греф.
Проте голова Сбербанку не схильний вважати ситуацію не лише “критичною”, а й поганою.
“Поки що ми бачимо, що у нас є всі можливості з цією ситуацією надалі працювати. Ніякого песимізму не відчуваємо”, – зазначив Греф.
Водночас Греф зазначив, що Ощадбанк готовий приступити до реалізації кризового сценарію, який передбачає надання допомоги позичальникам, що зіткнулися з труднощами.
“Мені здається, що вся та ситуація, яка складається останнім часом на ринках, закликає нас до того, щоб ми дуже активно почали займатися реалізацією так званого “сценарію “Б”, який ми розробляли”, – сказав голова Сбербанку Герман Греф.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас