Рубль - найбільш захищена від санкцій валюта, запевняє російський ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубль - найбільш захищена від санкцій валюта, запевняє російський ЦБ

Валюта
1780
Російський Центробанк не планує вводити заходи валютного контролю, вважаючи їх неефективними. Про це, як повідомляє агентство “Прайм”, заявила в середу на засіданні круглого столу в Держдумі заступник голови Банку Росії Ксенія Юдаєва. Вона також назвала рубль найбільш захищеною від санкцій валютою.
“Пролунало запитання про валютний контроль. Наша позиція – що це неефективно ні за яких умов. Такого роду заходи вводити не хотілося б <…>. Ми з’ясували одну річ, більш детально вивчили вплив санкцій. З’ясувалося, що рубль – найбільш захищена валюта з точки зору захисту від санкцій”, – заявила Юдаєва.
Щоправда, зазначає російська Forbes, порівняно з якими саме валютами рубль найбільш захищений, заступник голови ЦБ не уточнила.
Раніше про те, що уряд РФ на сьогодні не обговорює можливість обмеження валютних операцій і руху капіталу, заявляли керівники Мінфіну і Мінекономрозвитку. Питання виникло у зв’язку з різким ослабленням рубля і триваючим відтоком капіталу з країни, що спостерігається з початку року.
Фінансові та візові санкції відносно деяких росіян ввели Євросоюз, США, Канада та інші країни. На думку аналітиків, через погіршення відносин з Європою і США на Росію чекають відтік капіталу і дефіцит регіональних бюджетів.
Нагадаємо, уточнений офіційний прогноз з відтоку капіталу Мінекономрозвитку планує представити в квітні. Минулого тижня голова відомства Олексій Улюкаєв повідомляв, що МЕР оцінює відтік капіталу з РФ в січні-лютому 2014 року на рівні близько 35 млрд доларів. Пізніше його заступник Андрій Клепач сказав, що чистий відтік капіталу з Росії – тобто відтік мінус приплив, в першому кварталі становитиме 65-70 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас