Tesco стане першим іноземним рітейлером в Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesco стане першим іноземним рітейлером в Індії

Фондовий ринок
174
Найбільша британська мережа супермаркетів Tesco підписала угоду про створення спільного підприємства з компанією Trent Hypermarket Limited (THL), підрозділом індійської Tata Group, повідомляє BBC News. Таким чином, Tesco стане першим іноземним рітейлером на індійському ринку, обсяг якого оцінюється в 330 мільярдів фунтів стерлінгів (500 мільярдів доларів).
Tesco має намір інвестувати 85 мільйонів фунтів в компанію, яка буде належати сторонам на паритетних основах. Крім того, британська корпорація буде, як і раніше, здійснювати технічну підтримку THL.
Підприємству будуть належати 12 супермаркетів під брендами Star Bazaar і Star Daily в південних і західних регіонах країни.
Індія відкрила ринок для іноземних рітейлерів півтора роки тому. Компанії з-за кордону можуть купувати до 51 відсотка у фірмах, що працюють на ринку країни. Таке рішення викликало серйозну критику серед індійської громадськості та політичних сил.
У вересні 2013 року було скасовано ще одне правило, що вимагає виставляти на полиці супермаркетів не менше 30 відсотків продукції від місцевих постачальників. Пом’якшення правила полягає в тому, що компанії тепер мають п’ять років, щоб довести цю частку до потрібної позначки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас