Нардеп пропонує дозволити "мобілізованим українцям" не виплачувати кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп пропонує дозволити "мобілізованим українцям" не виплачувати кредити

Кредит&Депозит
3299
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко пропонує надати соціальні гарантії українцям під час мобілізації та посилити відповідальність за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, передає прес-служба політика. Політик запропонував важливі та актуальні зміни до законодавчих актів.
Так, за словами Ляшка, у зв’язку з підписанням Указу Президента України “Про часткову мобілізацію”, виникла необхідність забезпечити соціальні гарантії особам, які виконують обов’язки з мобілізації.
“Пропоную доповнити Кодекс законів про працю України наступними нормами, зокрема:
1. Призов і проходження працівниками військової служби з мобілізації не є підставою для припинення трудового договору.
2. Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, надаються гарантії та пільги.
3. До категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, відносяться особи, які звільнилися з військової служби з мобілізації”, – зазначив Ляшко.
Зокрема, політик пропонує на час проходження працівникам військової служби при мобілізації зберігати за ними робоче місце, посаду, зарплату на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності. А тим, у кого є кредити – дозволити тимчасово припинити їх виплату і перенести термін їх погашення. Сума одноразової компенсації мобілізованого, на думку Ляшка, повинна дорівнювати середній заробітній платі в населеному пункті, в якому його було призвано.
Одночасно з цим, Олег Ляшко вважає за необхідне прийняти зміни до низки статей Кримінального кодексу України, за якими посилити кримінальну відповідальність за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, таких як: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державна зрада, диверсія, шпигунство. Карати пропонує збільшенням термінів позбавлення волі аж до довічного ув’язнення, а також конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас