Кабмін зобов'язаний підтримати аграріїв - УАА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зобов'язаний підтримати аграріїв - УАА

Аграрний ринок
337
Кабмін зобов’язаний підтримати аграріїв, заявив головний аналітик Української аграрної асоціації Мар’ян Заблоцький під час консультацій з питання відшкодування ПДВ при експорті зерна, що пройшли в Мінекономіки 14 березня 2014 р.
Податкові пільги зі сплати ПДВ, надані сільгосптоваровиробникам у 1998 році строком на 20 років (до 1 січня 2018 роки) є кращим довгостроковим проектом щодо стимулювання економіки, реалізованим в Україні, вважає Заблоцький. Завдяки пільзі сільське господарство вийшло на перше місце в економіці країни, а сама Україна посіла лідируючі позиції в світових рейтингах експортерів зерна. Однак ідея неповернення ПДВ при експорті зерна, яку в даний момент в розглядають у Кабміні, нівелює ці пільги.
Експерт нагадує, що в разі продовження неповернення ПДВ, яке діяло в останні роки, на ринок знову повернуться зайві посередники, від чого постраждають сільгоспвиробники. При цьому, продовження неповернення ПДВ аграріям фактично є прихованою митом і ставить виробників зерна в нерівні умови порівняно з іншими галузями економіки, що неприпустимо.
За розрахунками Мінфіну, сума, яку недоотримають аграрії у випадку прийняття цього рішення, складе 10 млрд. грн. При цьому підприємства АПК сплачують до держбюджету 40 млрд. грн. податків, з яких не менше 6 млрд. грн. – вхідного ПДВ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас