У банки "Форум" і "Меркурій" ввели тимчасові адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банки "Форум" і "Меркурій" ввели тимчасові адміністрації

Кредит&Депозит
7101
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 14 березня прийняв рішення про введення тимчасових адміністрацій в банках «Форум» і «Меркурій» строком на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, повідомляється на сайті фонду.
Фонд призначив тимчасовим адміністратором банку «Форум» Наталю Соловйову, банку «Меркурій» – Вадима Кононця. Нагадаємо, в Україні впали дві фінустанови – “Брокбізнесбанк “ і “Реалбанк”, які пов’язують з бізнесменом Сергієм Курченком. Експерти запевняють, що масштабного “​​банкопаду” на ринку не передбачається.
Банк “Форум” заснований в 1994 році. Восени 2012 року “Смарт-холдинг” Вадима Новинського, що контролює “Юнекс Банк”, завершив операцію з придбання банку “Форум” у Commerzbank. “Смарт-холдинг” володіє 98,68% статутного капіталу банку через кіпрську Yernamio Consulting Ltd.
Проблеми банку “ Форум” накопичувалися роками , але посилилися в позаминулому році, і багато в чому пов’язані з попереднім власником – Commerzbank, прокоментував глава наглядової ради “Форуму” Олександр Морозов введення в банк тимчасової адміністрації. “Commerzbank перестав показувати справжній стан справ у банку, починаючи з 2012 року. Зараз йде судовий процес, в якому відповідачем виступає Commerzbank”, – сказав він.
За словами голови наглядової ради, що не відображався реальний розмір проблемної заборгованості і, відповідно, не формувалися резерви в потрібному обсязі, це інформація була прихована і від регулятора, і від нинішніх акціонерів банку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас