Нова допомога Заходу: Канада має намір виділити Україні кредит $ 220 млн - на відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова допомога Заходу: Канада має намір виділити Україні кредит $ 220 млн - на відновлення економіки

Кредит&Депозит
512
Канада має намір виділити Україні кредит в 220 млн дол на відновлення економіки. Про це заявив міністр закордонних справ Канади Джон Берд в ефірі канадського телеканалу CBC.
“Прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер оголосив про виділення Україні 220 млн дол в рамках додаткових заходів з підтримки сталого економічного зростання, демократичного розвитку та належного управління”, – заявив Берд.
При цьому 200 млн дол будуть йти в більш широкому пакеті допомоги для України з боку Міжнародного валютного фонду, а решта 20 млн дол буде виділено через МВФ для підтримки економічних заходів уряду України.
Канада також надасть через МВФ 900 тис. дол в якості технічної допомоги для зміцнення Національного банку України. За словами Берда, Україна має достатню кількість фінансів, щоб “утриматися на плаву” протягом ще декількох місяців, проте Канада хоче зробити все можливе, щоб допомогти стабілізувати українським властям економіку.
Раніше Канада заморозила активи 18 представників колишньої влади України, в тому числі відстороненого Президента України Віктора Федоровича, членів його родини і найближчого оточення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас