Яценюк розповів про 2 сценарії Путіна в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів про 2 сценарії Путіна в Україні

Казна та Політика
17808
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк допускає, що Президент Росії Володимир Путін хоче захопити Київ. Про це Яценюк заявив під час виступу в Атлантичній Раді у Вашингтоні під час робочого візиту в США 12 березня, передає прес-служба Кабміну.
За словами Яценюка, перший сценарій Путіна – “заволодіти Кримом в тій чи іншій формі”.
“Але він може піти далі. І у Росії є інший сценарій – як захопити всю Україну, в тому числі українську столицю. Все залежить від персональних його цілей”, – заявив український прем’єр.
“Кілька років тому він (Путін, – ред.) сказав, що найбільша катастрофа минулого сторіччя – це розпад Радянського Союзу. Я б сказав, що найбільшою катастрофою століття було б відновлення Радянського Союзу”, – додав Яценюк.
При цьому він висловив задоволення тим, як Україні допомагають знайти вихід із кризи США і ЄС. “Я задоволений тим, як США і ЄС допомагають нам вийти з кризи”, – зазначив він.
Яценюк нагадав, що Україна вже отримала пакет фінансової допомоги від західних партнерів. “Він на столі. Ми ще повинні укласти угоду з МВФ, але ми вже отримали 1 млрд доларів як гарантії для стабілізації української економіки”, – повідомив український прем’єр.
Нагадаємо, нова влада України звинувачує владу Росії в спробі анексії Криму.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас