На весняно-польові роботи аграріям не вистачає 8 млрд. гривень - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На весняно-польові роботи аграріям не вистачає 8 млрд. гривень - Мінагрополітики

Аграрний ринок
323
Аграрний сектор забезпечений грошима на 81,3%, дефіцит планується перекрити за рахунок кредитів.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінагрополітики.
«З загальною потребою в коштах власними ресурсами підприємства забезпечені на 34,8 млрд. грн. (81,3%). Тобто прямий дефіцит власних коштів становить 8 млрд. грн.», – Цитує прес-служба голову відомства Ігоря Швайку.
Міністр зазначив, що цей дефіцит планується покрити за рахунок позикових коштів, у тому числі за рахунок залучення банківських кредитів в обсязі 4,7 млрд. грн. і комерційних кредитів – 3,1 млрд. грн.
«Ми ведемо переговори з представниками Національного банку України, комерційними банками та іншими фінансовими установами для максимального сприяння в питанні кредитування вітчизняних аграріїв під час посівної кампанії. І ми бачимо, що порозуміння є. Ще одним прийнятним джерелом покриття дефіциту власних коштів для сільгосптоваровиробників є укладення форвардних контрактів з Державною продовольчо-зерновою корпорацією України та Аграрним фондом і отримання передоплати», – додав Ігор Швайка.
Так, на сьогодні Аграрний фонд продовжує розпочату в листопаді 2013 року форвардну кампанію із закупівель зерна майбутнього врожаю. Всього буде закуплено 1,2 млн. тонн. Станом на 7 березня сільгосптоваровиробниками заявлено до реалізації 436 тис. тонн зерна. Аграрним фондом задоволені заявки 248 виробників, за якими укладено відповідні угоди на поставку 409 тис. тонн.
«У рамках цих угод здійснено перерахування авансових платежів на загальну суму майже 366 млн. гривень. Виплати здійснюються протягом одного банківського дня за умови надання визначеного переліку документів», – зазначає Швайка.
Станом на 7 березня ДПЗКУ законтрактувала і закупила (по споту і форварду) 3,1 млн. тонн зернових і олійних культур, профінансувавши вітчизняних аграріїв на суму 4,3 млрд. грн.
У повідомленні зазначається, що щороку сільгосптоваровиробники збільшують витрати на проведення весняно-польових робіт. Так, в поточному році планові витрати на проведення весняно-польових робіт на 1 га ріллі становлять 2087,3 грн., що на 234,5 грн. більше, порівняно з 2013 роком.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас