Перший мільярд євро ЄС виділить Україні вже в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший мільярд євро ЄС виділить Україні вже в березні

Кредит&Депозит
1996
Європейський Союз готовий виділити Україні, яка знаходиться на межі банкрутства, більше одного мільярда євро фінансової підтримки вже в березні. Про це в Страсбурзі заявив комісар у справах бюджету ЄС Януш Левандовський.
Політик підкреслив, що обов’язковою умовою допомоги є проведення реформ новим урядом у Києві.
“Це абсолютно виняткова фінансова допомога Україні, яка більше ніколи не буде виділятися без зобов’язань”, – підкреслив він. Левандовський додав, що країни європейського співтовариства більше не можуть собі дозволити “надавати гроші втемну”. За його словами, окрім фінансової допомоги, Україна може розраховувати на кредити під низький відсоток від європейських банків. Очікується, що вся фінансова допомога становитиме більше 20 млрд євро.
Як повідомив голова комісії закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок, крім фінансової допомоги, однією з умов відносин між ЄС та Україною буде також підписання Угоди про асоціацію влітку цього року. На його переконання, все має відбуватися поступово – спочатку політична й економічна стабілізація, проведення якісних і глибоких реформ. За його словами, йдеться також про лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС, а також певні гарантії європейської перспективи.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас