Продажі iPhone в Росії становлять $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі iPhone в Росії становлять $1 млрд

Фондовий ринок
174
У 2013 р. компанія Apple подвоїла реалізацію смартфонів в Росії, пише Bloomberg з посиланням на дослідження IDC.
Відзначається, що на позитивні результати могли вплинути угоди каліфорнійської компанії з російськими мобільними операторами. При цьому лише “ВимпелКом” встиг домовитися з Apple до кінця минулого року.
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані IDC, в 2013 р. в Росії було продано близько 1,57 млн iPhone на суму $1 млрд. У штуках продажі збільшилися в двократному розмірі, грошовий показник зростання не вказується. Для операторів вигідніше реалізовувати iPhone: на частку цього смартфона припадає 64% всіх продажів Apple.
Великий російський мобільний оператор “Мегафон” уклав контракт з Apple про прямі поставки смартфонів IPhone строком на три роки вже на початку 2014 р.
Тепер “яблучні” гаджети будуть закуповуватися російською компанією безпосередньо. До цього моменту, хоча iPhone і продавався в салонах “Мегафона”, закуповувати його компанії доводилося у інших дистриб’юторів.
За даними прес-служби російської телекомунікаційної компанії, лінійка смартфонів IPhone вже представлена ​​в магазинах стільникового оператора. Таким чином, “Мегафон” стане другим стільниковим оператором, що домовився про прямі поставки з американською корпорацією. Раніше, як зазначалося вище, контракт з Apple уклав “ВимпелКом”.
В “Мегафоні” також повідомляють, що смартфони IPhone 5S і 5C тепер можуть працювати на російських частотах LTE: Apple розблокувала доступ до LTE-мереж “Мегафона” для користувачів нових моделей смартфонів. До недавнього часу користуватися 4G на “яблофонах” могли лише абоненти “ВимпелКому”. У мережах інших операторів функція LTE була програмно відключена.
В “Мегафоні” також відзначили, що доступ до LTE буде розблоковано і для смартфонів, привезених з інших країн.
Вперше оператори “великої трійки” уклали прямі договори з купертинським гігантом в 2008 р. Apple дозволила ввозити iPhone для продажу в салонах і для відвантаження стороннім дилерам.
Угоди передбачали зобов’язання за кількістю пристроїв, які кожен з операторів повинен був викупити у Apple за певний термін: в середньому йшлося про 1-1,5 млн апаратів за два роки.
Однак такого попиту на офіційні iPhone за ціною на рівні 30 тис. руб. в Росії забезпечити не вдалося, відповідно виконання зобов’язань стало неможливим.
У підсумку “Мегафон” припинив роботу з Apple в 2010 р., контракт з МТС завершився у вересні 2012 р., “ВимпелКом” припинив співпрацю тільки влітку 2013 р., але вже через кілька місяців знову домовився з Apple.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас