НБУ застеріг українців від використання криптовалюти Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ застеріг українців від використання криптовалюти Bitcoin

Казна та Політика
4668
Регулятор зняв з себе відповідальність за ризики, пов’язані з криптовалютою.
Національний банк України застеріг українців від використання криптовалюти Bitcoin.
У повідомленні сказано, що за законом дозволені лише ті платіжні системи або оператори платіжних систем, які зареєстровані Національним банком. Але поки що жоден банк і жодна компанія не просила зареєструвати платіжну систему Bitcoin або електронні гроші Bitcoin.
“Національний банк України рекомендує громадянам використовувати тільки ті платіжні системи розрахунків, які внесені до реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури. Усі ризики, пов’язані з використанням у розрахунках так званих “криптовалют” типу Bitcoin несе учасник розрахунків. Національний банк України, як регулятор, не відповідає за можливі ризики та втрати, пов’язані з використанням Bitcoin”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Нагадаємо, біткоїни – це віртуальна грошова одиниця, яка не має єдиного емісійного центру. Нові віртуальні монети з’являються в результаті спеціальних комп’ютерних обчислень. Алгоритм, за яким відбувається емісія, написаний таким чином, що кількість віртуальних монет в результаті становитиме не більше 21 мільйона штук, а випуск нових біткоїнів завершиться приблизно до 2140 року.
Ця заява Національного банку стала першою офіційною реакцією української влади з приводу біткоїнів. Водночас в деяких країнах, у тому числі в Росії, біткоїни вже фактично поставлені поза законом.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас